WIFi forbindelse

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

At have en stærk wifi forbindelse er et vigtigt krav til familien Danmark i dag. En dårlige eller ustabil wifi forbindelse kan forårsage endeløs irritation, især når der streames en god film, tv serie eller gamer computerspil sammen med kammeraterne.

Du kan selv med disse nemme trin, forbedre dit wifi signal i huset, så hverdagen blive lidt sjovere med en bedre internetadgang uden at konstant blive afbrudt af irriterende afbrydelser.

Placer din router korrekt 

Der har betydning for styrken af det signal, især i det område hvor routeren er placeret. Den bør stå så tæt som muligt på midten af dit hus og væk fra potentielle forstyrrelser som f.eks. mikrobølgeovne, trådløse telefoner og andet trådløst netværksudstyr. 

TIP! Den rigtige Wifi forbindelse og opsætning kan øge dit internet i huset betragteligt, hvor hele familien på samme tid kan streame og game spil.

Det kan med andre ord sørge for, at der ikke står ting der spærrer for routeren, den mindst er en fod over gulvet, da dette vil bidrage til at reducere interferens fra vægge og møbler.

Få en stærkere wifi antenne 

Hvis du ønsker at øge rækkevidden af trådløse internet, er det en god ide at opgradere din antenne på din router. 

Der findes nemlig to hovedtyper af antenner – omnidirektionale (som udsender signalerne lige meget i alle retninger) og retningsbestemte (som fokuserer signalerne i én retning). 

Wifi

Retningsbestemte antenner har tendens til at være meget kraftigere end omnidirektionale, og derfor bør du kigge efter denne type for, at opnå den bedste dækning af hele huset. Det har især en stor mærkbar betydning, hvis du eller flere på samme tid spiller computerspil.

Opgrader til bedre WiFI forbindelse

Hvis du ønsker at få bedre ydeevne på dit hjemmenetværk, kan det være nødvendigt at opgradere din router. Nyere routere tilbyder højere hastigheder og bedre forbindelser end sammenlignet med ældre modeller.

Her er de ekstra penge giver rigtigt godt ud, når tænker på hvor meget i dagligdagen du bruger internetforbindelsen til både arbejde og fritid.

Wifi online gaming

Derfor er det en fornuftigt, at sammenligne det billigste fibernet priser og billig bredbånd i dit lokalområde.

Til online gaming og streaming af HD film uden afbrydelser, anbefales det at kigge efter de større routere, og det er uanset om der spilles på en Xbox, Playstation, Nintendo eller gamer pc

Test internet hastigheden af

Med jævne mellemrum er det altid en god idé, at teste din fibernet hastighedstest for, at sikre alt fungerer korrekt, og så du kan udelukke problemer med din forbindelseshastighed. 

Dette er god udelukkelsesmetode og hjælpe med at identificere eventuelle problemer, før det virkeligt kan ende med at blive en hovedpine.

Langsom WiFi forbindelse?

Det kan spare dig for kostbar tid og penge i det lange løb, så du ikke ender med en ny problemstilling og et internetforbindelse i huset, der ikke fungere hensigtsmæssigt. 

Mistænker du internetudbyderen for den lave hastighed, bør du altid tage kontakt til deres kundeservice, og hvis det ikke løser problemet i første omgang, skal de sende en teknisk medarbejder ud til din adresse for at identificere problemet.

Brug kraftige Wifi extenders 

Wifi extendere kan udvide rækkevidden af dit wifi netværk ved at genudsende signalet i hele hjemmet eller bygning.

Disse enheder findes i alle størrelser og prisklasser, men de gør alle stort set det samme, de giver dig bedre dækning ved at udvide rækkevidden af dit eksisterende netværk uden at du skal investere i hardware opgraderinger som routere eller antenner.

Wifi extender

Der findes også mesh routere eller netværk, som kan afhjælpe problemet med dækning bedre. Med Mesh router booster du din wifi forbindelse i hjemmet, fordi der ikke skal oprettes et ekstra “hotspot” og routerne sørger hele for at være i forbindelse med hinanden. 

Mesh netværk er blevet meget populært i Danmark, fordi det forholdsvis er let at installere og meget af opsætningen samt fejl, kan fixes i en app der medfølger.

Gode mesh router som er værd er nævne er Netgear, ORBI, Google Nest og Asus.