Hvad er bredbånd

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Bredbånd er ikke til, at komme udenom når det handler handler om at skabe forbindelse til online verdenen.

Det bruges til alt fra streaming af videoer, download af filer, gaming af spil på diverse platforme, og hygge med de social medier.

Det er muligt at skabe internetforbindelse via kabel-, fiberoptisk- og DSL-teknologier. Når det kommer til hastigheden af en bredbåndsforbindelse afhænger af den anvendte teknologi type og tjenesteudbyderen, der bestilt i abonnementet.

Internet banner

Bredbåndshastighed

Det er muligt at komme på internettet gennem såsom DSL, kabel og trådløst bredbånd. Bredbåndshastigheder går fra 256 Kbps til 10 Gbps, hvilket giver kunderne mulighed for at få adgang til internettet hurtigere end nogensinde før. 

Alt afhængigt af valg hastighed kan bredbånd med en almindelig hastighed bruges til alle hverdagens formål som e mail håndtering, browsing, sociale medier, Youtube og streaming via Netflix, Viaplay eller TV2 PLAY. 

Billigt bredbånd

Det er muligt at få billig bredbånd til en overkommelig månedlig pris. Ved at sammenligne priser på internet, kan du spare mange penge på årsbasis.

Sammenlign billigt bredbånd

Med nye og fede streamingtjenester og lynhurtigt 5G. er det er udbyderne blevet bedre til at skræddersy en samlet abonnementsløsning, som netop passer til dit forbrug.

Uanset om du har brug for en ubegrænset datapakke eller bare vil betale for et lavere hastighed kan du finde noget, der passer til dit budget og din livsstil.

TIP! Vidste du at flere teleselskaber tilbyder bredbånd uden bindning og gratis mobildata?

Bredbånd via telefonstik

Bredbånd via kobberkabler er en teknologi, der har eksisteret i årtier og stadig bruges af mange danske husstande i dag.

Opsætningen er eksisterende kobberkabler, der giver hurtigt internet til både private og virksomheder. 

Bredbånd via telefonstik plejer at køre meget stabilt, efter det blevet sat op af en tekniker. Den største fordel ved denne teknologi er, at den kan give bredbåndsadgang i områder, hvor fiberoptiske kabler ikke kan nå.

Dette gør det til en super god løsning til landdistrikter eller områder uden for byen, hvor fiberoptik ikke er tilgængelig her og nu.

Bredbånd via kobberkabler kan også bruges til at aktivere VoIP-tjenester og mulighed for at foretage telefonopkald over internettet til uden at det koster dataforbrug.

Bredbånd via fibernet

Fibernet er den mest effektivt løsning, når vi taler om høj internethastighed. Det bliver stadig mere populært, og udvides konstant rundt omkring i Danmark, fordi det kan yde en meget bedre hastighed end traditionelle kobberkabler.

Bredbånd via fibernet

Fibernetværk er med tiden blevet en favorit hos private og virksomheder. Det er det netop fordi, at stabiliteten er godt og så er der generelt et lavere latenstid end andre typer netværk.

Desuden er der lavere omkostninger og skalerbarhed, på fibernet netværk og der kan håndteres langt større filer end hidtil, og det ser mange virksomheder i Danmark med positive øjne.

Mobilt bredbånd

At kunne tjekke sin netbank, togtider, bustider og betale sine regninger over mobilen bliver er en af tidens smarteste teknologier, fordi det gør hverdagen så meget nemmere.

Har du mobilt bredbånd kan stort klare dig uden en computer, fordi det giver dig adgang til internettet alle steder i verden, så længe din telefon har adgang til 4G og 5G netværk.

Du kan med mobilt bredbånd gå adgang til internettet fra din bærbare computer, smartphone eller tablet uden at skulle stole på offentlig Wi-Fi.

Hvis du pendler i hverdagen, så kan du stort set ikke undgå mobilt bredbånd, og det bliver kun bedre og hurtigere i fremtiden.

4G og 5G netværk

4G- og 5G-netværk er de to mest anvendte netværkstyper i Danmark. 4G har eksisteret i et par år nu, mens 5G stadig er meget nyt og under kraftig udvikling.

Begge disse teknologier kan levere gode hastigheder, bedre dækning og mindre latenstid.

5G forventes at være det bedste valg for de fleste på grund af dets avancerede funktioner og den lynhurtige hastighed.

5G kan håndtere højere datahastigheder og lavere latenstid end 4G, hvilket gør den ideel til streamingtjenester, og gaming på alle typer bærbare enheder. 5G-netværk er bedre stabilt end 4G-netværk på grund af deres forbedrede reaktionsstyrke og dækning.

Hvilken bredbånd er hurtigst?

I nogle områder i Danmark kan bredbånd give mere mening at få sat op.

Det kan på sigt være en billigere og hurtigere løsning ned fibernet, fordi der ofte er en masse gravearbejde og installations af fibernet kabler, der ikke nødvendigt er gratis at få etableret.

Hvilken bredbånd er hurtigst

Hastigheden bliver afgjort af abonnementstype og bredbåndsudbyder, der skal lavere adgang til internettet.

TV og bredbånd

Kombinationen af både tv og bredbånd er en smart måde at blive underholdt, samtidig med at du forbliver forbundet med den digital verden.

Her kan du dine yndlingsprogrammer, film, nyheder, sportsbegivenheder netop når det passer dig i den bedste HD kvalitet.

Her kan du både vælge at streame med reklamer og uden reklamer. Hvis du vil stream uden reklame, kommer der et gebyr på dit månedlige abonnement.

TV-pakker og internet

Her er både basispakker til premium-pakker kan du finde den perfekte pakke til dit hjem.

Der er en række udbydere, der tilbyder fine priser og tilbud,  så kan du finde den bedste pakke, der passer til indenfor dine interesser og pris. 

HD kanaler indenfor natur og sport er blandt de mest populære TV-pakker. Hvis du ønsker begge pakker i din abonnementsløsning, stiger den månedlige pris  

Derfor skal du altid sammenligne forskellige TV-pakker og udbydere for at sikre, at du får den bedste højeste værdi for dine penge.

Hvad betyder internet?

Internet er en forkortning af “interconnected network”, hvilket på dansk betyder “sammenkoblet netværk” eller “forbundne netværker”.

Det refererer til et globalt system af sammenkoblede computernetværk, der bruger internettet-protokollen (IP) til at forbinde enheder over hele verden.

Det er et netværk af netværk, der består af private, offentlige, akademiske, forretningsmæssige og regeringsnetværk af lokal til global rækkevidde. Internet gør det muligt for disse netværk at kommunikere med hinanden, hvilket tillader transmission af data og information.

Der findes typer af internet som:

  • Internet via fiber – Fibernet
  • Internet via coax – Kabel tv
  • Internet via adsl – Telefonstik
  • Internet via mobilt netværk – Mobilt netværk 4G/5G

Sammenlign internet

Du bør enhver tid sammenligne priserne på bredbånd pakkerne, og se om du løbende kan justere dit abonnement.

Dit behov vil formentligt ændre sig over tid, og ofte glemmer mange helt at kigge deres aftale igennem. Det kan koste mange penge bare på 6 måneder, hvis du ikke kigger dine aftale igennem.

Links med viden og kilder der er anvendt til denne artikel

Bolius.dk – Sådan får du det bedste og billigste bredbånd (2023)

Meremobil.dk – Betaler du for meget for dit bredbånd? (2021)