Hvad er streaming TV?

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Streaming tv er blevet meget populært i Danmark. Det giver nemlig en mulighed for at se dine favorit film, serier og live streaming når du vil og hvor du vil. 

Streaming tv fungerer ved at sende tv-programmer og film via internettet i realtid, og det kan ses på en række forskellige enheder. 

Der er flere forskellige streaming-tjenester tilgængelige i Danmark, hver med deres egne unikke fordele. Streaming tv har flere fordele i forhold til traditionelt kabel-tv, herunder fleksibilitet, kontrol og fravær af reklamer. 

Prisen for streaming tv kan variere meget afhængigt af tjenesten, men det kan være både billigt og dyrt, alt efter hvilket abonnement du vælger.

Hvad er streaming tv?

Streaming tv bruges til at se tv-programmer og film på internettet i stedet for gennem traditionelle kabel tv, fra som alle kender det fra de “gamle dage”

Streaming tv giver mulighed for at se deres foretrukne programmer og film på efterspørgsel, når du vil og hvor du vil. Denne teknologi har revolutioneret måden, hvorpå vi ser tv, og det giver mulighed for mere frihed  end nogensinde før.

TIP! Sådan booster du din Wifi forbindelse overalt i hjemmet

Hvordan fungerer streaming tv?

Streaming tv fungerer ved at sende tv-programmer og film via internettet i realtid. Når du vælger et program eller en film at se, modtager dine enheder data i mindre bidder, som den afspiller kontinuerligt, mens den modtager mere data. 

Dette kaldes streaming, og det giver mulighed for at se indhold uden at skulle downloade det først.

Streaming tv kan ses på en række forskellige enheder som:

  • Tablet
  • Smartphones
  • Smart TV
  • Bærbar computere
  • Chromecast 
  • Apple TV

Populære streamingtjenester i Danmark

Her er et kort overblik over de mest populære streamingtjenester.

Der er flere forskellige og meget populære streamingtjenester i Danmark, hver med deres egne unikke fordele. 

TIP! Sammenlign priser på Danmarks bedste streaming tjenester her

Netflix:

Netflix er en af de mest populære streamingtjenester i Danmark og tilbyder en bred vifte af tv-programmer og film til en fast månedlig pris.

Viaplay: 

Viaplay tilbyder en blanding af sport, film og tv-serier til en månedlig abonnementspris.

HBO Nordic: 

HBO Nordic giver seerne adgang til en bred vifte af eksklusive tv-serier og film fra HBO og andre netværk.

TV2 Play: 

TV2 Play tilbyder en bred vifte af dansk indhold, herunder nyheder, sport og tv-programmer.

Amazon Prime Video: Amazon Prime Video giver seerne adgang til en bred vifte af tv-programmer og film, herunder eksklusivt indhold, til en fast månedlig pris.

TIP! Læs hvordan du nemmest streamer indhold både online og offline

Fordele ved streaming tv

Streaming tv har flere fordele i forhold til traditionelt kabel-tv. For det første giver det langt mere fleksibilitet og frihed for, hvad du vil se på alle døgnet tidspunkter.

Derudover er der ingen reklamer på streamingtjenester som Netflix og HBO Nordic, og du har mulighed for, at se programmer og film uden afbrydelser.

Endelig er streaming-tv ofte billigere end traditionelt kabel-tv, da du kun betaler for de tjenester, du vil have.

Streaming fordele

Er det billigt at streame?

Ja, det kan være meget billigt at streame, afhængigt af hvilken tjeneste du vælger at tegne abonnement hos.

Der er flere forskellige streamingtjenester, og priserne kan være forskelligt fra tjeneste til tjeneste. Nogle tjenester tilbyder en gratis version, mens andre kræver et månedligt abonnement, med en prøveperiode på 14 dage eller 30 dage.

Kan man streame gratis?

En af de billigste streamingtjenester er YouTube, hvor du kan se videoer gratis. Derudover tilbyder nogle tv kanaler deres programmer gratis online, og som du kan se gratis streaming tjenester. 

Men ofte er det ældre film og serier du kan finde gratis, hvor resten du naturligvis skal betale en fast månedlig pris for.

Hvad er prisen for streaming?

Hvis du vil have adgang til nyere film og tv-serier, kan du abonnere på streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic eller Viaplay. Disse tjenester tilbyder et stort udvalg af film og tv-serier til en fast månedlig pris. 

Prisen kan svinge fra omkring 79 kroner til 129 kroner om måneden, afhængigt af hvilken tjeneste du vælger og valg af abonnement.

Det er også muligt at købe eller leje film og tv-serier på streamingtjenester som Google Play og iTunes. Priserne varierer afhængigt af filmen eller tv-serien, men generelt set er det billigere end at købe en fysisk DVD eller Blu-ray.

TIP! Læs hvordan du finder det bedste fibernet på markedet

Er det billigt at streame?

Med andre ord det kan være både billigt og dyrt at streame, alt efter hvilken tjeneste du vil oprette et abonnement hos.

For at spare penge, kan du gå efter en gratis eller billig streamingtjeneste. Men hvis du vil have den nyeste underholdning, som du kan streame nøjagtigt når det passer dig, kommer du ikke udenom at betale et månedligt abonnement.