Hvad er streaming

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Streaming er en internetteknologi, der gør det muligt både at overføre lyd og video i realtid. Det type form for underholdning  er blevet meget populært i Danmark.

Denne proces gør det muligt for alle med et streaming abonnement, at få adgang til alverdens indhold uden at skulle downloade det. 

Du kan både streame på din computer, tv, smartphone eller tablet når du vil og hvor du vil. Det er kort fortalt en meget fleksibel og smart måde at få underholdning på, hvor du ikke er bundet af faste tidspunkter, hvilket kan være flexibelt for mange travle danske familier.

Hvordan streamer jeg?

For at kunne streame lyd eller videofiler skal du først have en internetforbindelse med fornuftige upload-og download hastigheder. Upload hastigheden skal være hurtig nok til at tillade streaming af medier uden bliver indlæst langsomt.

Næste step er du skal hente en app ned til den enhed du vil streame fra. Det kan f.eks være en smartphone eller tablet.

Derefter skal du finde en app eller streamingtjeneste, der nogenlunde rammer indenfor din målgruppe. Det kan være Netflix, TV2 Play, HBO, DRTV, Youtube, CMORE, PrimeVideo, og Disney plus.

Det findes sikkert et hav af andre streaming apps, men som udgangspunkt er listen taget ud fra de mest populære danske streamingtjenester.

TIP! Det kan regelmæssigt godt betale sig, at sammenligne priser på streamingtjenester, fordi der ofte i perioder kører diverse kampagner og introtilbud til især nye kunder.

Hvad kan jeg streame på?

Streaming af tv og film er blevet mere og mere populært i de seneste år, og med så mange streamingtjenester på markedet kan det være svært at beslutte, hvilken tjeneste du skal oprette dig bruger hos.

Heldigvis er der mange muligheder at vælge imellem, herunder de mest populære abonnementsbaserede udbydere som Netflix, Hulu og Amazon Prime Video. 

Men hvis du leder efter noget mere specifikt eller unikt, kan du også tjekke gratis tjenester som Tubi og Popcornflix, der tilbyder et bredt udvalg af film og tv-serier.

Du kan endda overveje at få adgang til indhold fra andre lande ved hjælp af lokale streaming muligheder, eller gratis TV som f.eks du finder du DR TV. 

Du kan streame på:

  • Alle typer tablets
  • Smartphones
  • Bærbare computere
  • Tv med internetadgang 
  • TV med indbygget apps
  • Streaming via chromecast

Det anbefales at holde øje med streaming tilbud, fordi der i perioder kan være rigtig mange penge at spare, pga kampagner og ekstraordinære periodiske streaming tilbud.  

Streaming med WiFi

Streaming via Wifi kan forbedre online underholdning betydeligt. Med en stærk wifi kan du streame indhold hurtigere og uden at det koster dig mobildata.

Du vil kunne nyde HD-videoer uden problemer og streame uden afbrydelser selv i sommerhuse eller feriesteder med adgang til Wifi hotspot.

Det giver flere muligheder for både spil og underholdning og det bedste af det streamingtjenester har at byde på.

Uanset om du streamer Viaplay, Netflix eller spiller fede spil på Xbox One, giver wifi dig adgang til alt det indhold, du ønsker, hurtigt og nemt uden du skal betale ekstra for mobildata.

TIP! Sådan kommer du igang med at streame tv indhold på dine enheder

Kan jeg streame offline?

Det er muligt at streame indhold uden wifi eller mobildata. Du har netop adgang til dine yndlings serier, film og musik uden at skulle downloade dem på forhånd.

Streamingtjenester som Netflix og Spotify kan du midlertidigt gemme medieindhold på din smartphone eller tablets til senere afspilning.

Det kan være relevant under ferien, eller i perioder hvor du har begrænset adgang til internettet.

Det er vigtigt at være opmærksom på tjenestens vilkår og betingelser, der kan begrænse, hvor meget medieindhold der kan gemmes ad gangen. 

Det har også en afgørende betydning, hvor stor kapacitet til smartphone eller ipad har til rådighed.

Hvis du har mange apps, billeder og gemmer film regelmæssigt bør du gå efter en ipad med 256 Gb eller 512 GB plads.

Husk at Wifi kan være nødvendigt for at opdatere det indhold, du tidligere har gemt i skyen eller på din bærbare enhed.