Hvad koster fibernet

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Fibernet er det hurtigste og nyeste indenfor internetteknologi, som den helt almindelige danske forbruger nu også kan få adgang til.

Mange spørger sig hvad koster fibernet, og kan jeg overhovedet få det installeret på min adresse?

Først og fremmest skal du tjekke om du kan få installeret fibernet på adresse, fordi det ikke er sikkert der er blevet nedgravet fiberkabler i dit nærområde.

7 billigste fibernet udbydere (Marts 2024)

  • EwiiPriser fra 129kr/md.
  • HiperPriser fra 199kr/md.
  • TelenorPriser fra 165kr/md.
  • TeliaPriser fra 199kr/md.
  • JetnetPriser fra 179kr/md.
  • KviknetPriser fra 299kr/md.
  • FastspeedPriser fra 198kr/md.

Prisen for et fibernet abonnement varierer alt efter hvilket hastighed du vælger, men de fleste priser er fra 99,00 kr til 349,00 kr pr. måned.

Er der fibernet på min adresse?

Det er endnu ikke sikkert, at du kan få fibernet på din adresse, Med en kortlægning mappe kan du undersøge om dit område er klargjort til fiber, og derefter tjekke op på hvilke internetudbydere der er tilgængelige i nærområdet.

Hvis der ikke er gravet til fibernet, skal hente et tilbud fra den lokale internetudbyder, som f.eks kunne være TDC eller yousee.

Hvis det koster dig penge, skal du kan af med et engangsbeløb som kan variere, fordi ingen grave opgave er ens.

TDC dækningskort

Tjek TDC dækningskort HER og se om du har en god dækning

Koster fibernet mindre end bredbånd?

Fibernet kunder nyder godt af den gratis installation, hvis der er blevet gravet i området og så kræves der kun en installation af fiberboks.

TIP! Hos tjekditnet.dk finder du overblikket med bredbånd og mobil, og hvilke udbydere der er i nærheden af din adresse.

Det hurtige internet har overskuelige priser, og det bør være nemt at finde det rigtige abonnement, der passer til dine behov. 

Priser på internet

Derfor skal du altid sammenligne fibernet priser mod internet priser, fordi det nødvendigvis ikke er billigere for dig at have et bredbåndsabonnement på din adresse.

Oven dit i internetabonnement kan et gratis streaming tjeneste som TV2play, Viaplay, HBO eller Netflix følge med i prisen.

Og det kommer an på tilbuddet og betingelser til dit kommende abonnement, som kan finde mere info om hos internetudbyderen.

🔥 Læs vores anmeldese af CBB Mobil her

Fibernet er lynhurtigt

Fibernet er kendt for sit stabile internetadgang, og du kan du nyde godt af internet hastigheder på op til 1000 mbit/s.

Stort hvad du skulle foretage dig online, vil det være hurtigere end nogensinde før, hvis du kommer fra almindeligt bredbånd eller 4G bredbånd.

Desuden har er der ingen brugsbegrænsninger eller et loft på dit dataforbrug, og behøver ikke at bekymre dig om at løbe tør for data eller om at få din forbindelse bremset af overforbrug, hvis hele familien både gamer spil eller streamer fede serier eller film.

Hvis du er på udkig efter en prisvenlig og pålidelig internetadgang, der kan håndtere flere enheder på samme tid, så er fibernet som udgangspunkt et rigtig godt valg.

🔥 Læs vores anmeldelse af Lebara her

Er fibernet billigst?

Den bedste måde at få billig fibernet på, er ved at kigge efter den bedste aftale og sammenligne priser fra forskellige internetudbydere og finde ud af, hvilken udbyder der tilbyder den billigste løsning med god hastighed.

Du kan lave egen research og tjekke op efter billige internetforbindelser til en lav månedlig pris, der ikke sprænger din familiens økonomi. 

Så selv om fiber måske ikke altid er billigt, er det værd at tage dig tid til at sammenligne priserne og se, hvad der er af internetløsninger på din adresse.

På den måde lettere skabe et overblik hvad koster fibernet dig at have månedligt i abonnement.

🔥 Læs vores anmeldelse af eesy her

Er fibernet trådløst?

Fibernet kræver en router for at skabe et trådløst netværk. Valget af router afhænger af dækningsområdet, antallet af enheder, og ønsket hastighed.

En god router er vigtig for at opnå optimal trådløst internet, og da fibernet ikke trådløst i sig selv, skal der tilsluttes en Wifi router.

🔥 Læs vores anmeldese af Flexii her

Er fibernet godt?

Fibernet er en fremragende internetløsning, da det kan levere ekstremt høje hastigheder, der er super gode til streaming, gaming og deling af internet.

Det er mere stabilt og bedre end traditionelt bredbånd, mindre følsomt over for afstand og vejrforhold.

Fibernet er fremtiden i Danmark, da det kan håndtere voksende datakrav og understøtter flere enheder på samme tid.

Er fibernet mere stabilt?

Fibernet er ekstremt stabilt, fordi det bruger lys til at overføre data gennem glasfiberkabler, hvilket er mindre følsomt over for interferens end traditionelle kobberkabler.

Det betyder langt mindre forstyrrelser og nedbrud, hvilket sikrer en konstant høj hastighed og stærk forbindelse.

Fibernet påvirkes ikke af længere afstande eller vejrforhold, hvilket yderligere bidrager til dets stabilitet.

Er fibernet fremtiden?

Fibernet anses i stigende grad i Danmark for at være fremtidens internetforbindelse, fordi det har vist dets evne til at levere ekstremt høje hastigheder og en super stabil forbindelse.

Flere og flere husstande udenfor byerne kan nu også få et bedre og mere stabilt internet end nogensinde. Den øgede interesse skyldes også fiber har vist sig, at være langt mindre sårbar og kan bruges af flere enheder på samme tid uden at tabe hastighed.

Prisen har naturligvis også en afgørende faktor, og det er nu aldrig været billigere som husejer, at få etablere fiber på adressen.