Installation af bredbånd

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Installation af bredbånd i din bolig behøver nødvendigvis ikke at være en stor kompleks opgave. Rigtig mange familier kan selv installere internet med den rette guide, der følger med bredbåndspakken.

Bredbånd er den bedste og mest kendte type internetforbindelse i Danmark, der bruger telefonlinjer og har overhalet standard opkaldsforbindelse for længst.

Her kan du læse om hvordan du installerer bredbånd, og fordi mange internetudbydere efterhånden tager stor hensyn til travle familier i hverdagen, hvor en let og problemfri installation foretrækkes.

Installation og bestilling af bredbånd

Først skal du købe et bredbåndsmodem med et internetabonnement. Du får leveret et router som er en enhed, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af en telefonlinje. 

Derefter skal du tilslutte dit bredbånd modem eller router til din telefonlinje, som kan være gennem et TV-stik eller telefonstik.

Hvis fibernet er muligt og du har nedgravede fiberkabler, skal du bruge netværks kabel som følger med den router, fra den internetudbyder du har bestilt hos.

Til alle installationer skal du have strømindgang, fordi både modem og router kræver konstant strøm, da du ellers ikke kan komme på internettet.

TIP! Læs hvordan du kan få fibernet installeret på din adresse til en billigst fibernet pris

Forbind dit udstyr 

Når du har modtaget din internet udstyr med posten, er det meget vigtigt, at du nøje forbinder dit udstyr i korrekt rækkefølge.

Forbind dit udstyr

Du skal bruge alt det medsendte fra internetudbyderen, fordi du risikerer ikke at få internetforbindelse. 

Der medfølger en let brugervejledning og en guide, der viser billeder af dit udstyr og hvordan kablerne skal kobles sammen i en bestemt rækkefølge.

Skab forbindelse til wifi (via Iphone)

Før du kan endeligt kan koble dig til et trådløst internet, skal du tilslutte dine enheder til et lokalt netværk eller en WiFi-forbindelse. Det er forholdsvis let at oprette forbindelse til et tilgængeligt wifi netværk.

Du skal blot vejledningen, der følger med din router/adgangspunkt, og have de korrekte sikkerhedsindstillinger som f.eks. WPA2-kryptering aktiveret. Alt dette behøver du ikke selv installere, fordi det på forhånd er sat på fra internetudbyderen.

Når du har forbundet dit udstyr, og sikret at alle grønne lamper lyser korrekt i den medsendte modem, skal du teste om du kan tilkoble dig den modem der er fulgt med.

iPhone wifi opsætning

TIP! Bliv klogere på hvad er bredbånd og hvordan du kommer på nettet

iPhone wifi adgangskode

TIP! Få de billigste og bedste streamingtjenester i Danmark

Installation af bredbånd med router

Skal du have mest muligt ud af din internetforbindelse, kan du også overveje at tilslutte din router til et modem, hvis du købt din egen router på forhånd.

Mange vælger at tilslutte en ekstern router til den medsendte modem, fordi der kan opnå højere netværkshastigheder og en stærkere forbindelse, da det giver mulighed for at dække et langt større område af i huset.

Router med mesh

Bor du i en større bolig eller 2 plans rækkehus, kan det helt klart anbefales at få installeret flere mesh routere, så alle områder i huset kan blive dækket.

TIP! Sådan kommer hurtigst og får nemmest adgang til internet via modem

I forhold til type modem du får leveret, kan dette indebære brug af et Ethernet-kabel eller opsætning af PPPoE

I begge tilfælde bør dit modem have en dansk vejledning i, hvordan du tilslutter det korrekt. 

Når du har tilsluttet det, kan du konfigurere indstillingerne på routeren korrekt, kan du afprøve dit wifi netværk og tjekke at din installation af bredbånd er korrekt sat op.

Problemer med Installation af bredbånd?

Oplever du bøvl med installation af bredbånd? Her er nogle skridt, du kan tage for at løse problemet. Følg altid den vejledning, du har modtaget fra din internetudbyder.

Hvis du stadig ikke finder en løsning, kan du kontakte din udbyders kundeservice. De vil hjælpe dig med at komme i kontakt med deres supportafdeling.

I boksen nedenfor har vi samlet en række nyttige guides. Disse kan være hjælpsomme, hvis du støder på tekniske udfordringer under installationen af dit bredbånd.