Internet i campingvogn

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Internet i campingvogn er næsten uundværligt nu om disse dage. Måske har du brug for at tjekke den aktuelle vejrudsigt eller finde ud af, hvor den nærmeste restaurant eller café i byen er beliggende.

Der er utallige gode grunde til at have adgang til Wi-Fi i din campingvogn, og i denne artikel vil vi dykke ned i, hvordan du kan komme internettet i din autocamper.

Her er det bedste internet i campingvogn

Hvis du holder af at tage på ferie sammen med din familie i en campingvogn, så er det rart at have det bedste og det billigste internet lige ved hånden.

Der er tidspunkter, hvor det er praktisk at kunne tjekke ens sociale medier eller logge ind på ens yndlings streamingtjeneste om aftenen for at nyde en god film eller tv-serie.

Men hvordan får man egentlig adgang til en superhurtig internetforbindelse uden for det sædvanlige Wi-Fi-bredbånd i hjemmet? Her får du to gode muligheder for at sikre dig den bedst mulige internet i campingvogn.

WiFi-løsninger til campingvogn

Både unge og ældre ønsker at have internetadgang under deres ferie. Dette er forståeligt, da de fleste af os har brug for at kunne koble af og holde os opdaterede ved at læse de seneste nyheder eller slappe af på sociale medier som f.eks. Instagram eller Facebook.

Den bedste løsning kan variere meget, da det afhænger af din mobilabonnement og hvor meget mobildata, du har inkluderet i din mobilpakke

Mobilt bredbånd i campingvogn

Mobilt bredbånd er utroligt fleksibelt og giver dig adgang til internettet via mobilnetværk. Med mobilt bredbånd er du ikke bundet til en fast placering, som med et fibernet i hjemmet. Du kan tage dit mobile bredbånd med dig, hvilket gør det ideelt til brug i en campingvogn.

Internet i campingvogn

Det mobile bredbånd bruger både 4G- og 5G-netværk til at etablere en internetforbindelse. Dette gør det til en af de mest populære løsninger under ferier for rigtig mange mennesker.

Det er dog vigtigt at have tilstrækkeligt mobildata inkluderet i dit abonnement, da du ellers risikerer at vende tilbage efter ferien med en høj mobilregning.

Sådan opretter du et hotspot fra din telefon

Hvis dit mobilabonnement inkluderer 40GB, 60GB eller endda fri mobildata, så har du rig mulighed for at dele internet med resten af din familie eller dine venner under ferien.

Opret mobilt hotspot fra iPhone telefon
 1. Gå til “Indstillinger”.
 2. Vælg “Internetdeling”.
 3. Tænd for “Andre må deltage”.
 4. Opret en nem adgangskode, som er til at huske
Opret mobilt hotspot fra Android telefon
 1. Åbn “Indstillinger” på din Android-enhed.
 2. Vælg “Netværk & internet”.
 3. Tryk på “Hotspot & tethering”.
 4. Vælg “Wi-Fi-hotspot”.
 5. Slå hotspot-funktionen til.

Deling af internet fra en iPhone

Internetdeling

Internet gennem mobilabonnement

Alle mobilabonnementer inkluderer mobildata, så du har adgang til mobilt netværk via både 4G og 5G.

Ved at oprette en internetforbindelse på denne måde behøver du ikke længere bekymre dig om komplicerede wifi-løsninger, hvor du er afhængig af hurtigt fibernet eller andre faste wifi-forbindelser.

Mobildata når du er på ferie

Mobildata er en afgørende faktor, når du skal ud at rejse. Afhængigt af dit teleselskab er det vigtigt at holde øje med dit forbrug af mobildata.

Hvis du rejser uden for Danmark, bør du sikre dig, at du har roaming inkluderet under din ferie, især hvis du et af de billigste mobilabonnementer.

TIP! Din mobilt bredbånd pris, kan stige voldsomt hvis du ikke har Roaming i EU med i abonnementet.

Hvilket internet i campingvogn er bedst?

Varigheden af ferien og destinationen spiller en stor rolle i forhold til mobildataforbrug og omkostning. Hvis du rejser inden for EU, er der mindre begrænset roaming, der betyder, at du kan bruge din mobildata til samme pris som derhjemme. Dette gør det lettere at holde styr på forbruget.

Flere teleselskaber tilbyder endda, at udvide mobildata med 20Gb eller mere i en given periode f.eks i sommerferien, som kan være en stor fordel for dig, idet du kan spare mange på mobildata.

Pas på mobildata forbrug

Et overforbrug af mobildata, kan medføre ekstra store udgifter hvis man streamer meget ofte i høj kvalitet, eller sidder mange timer dagligt og ser videoer på de sociale medier. Det er ikke gratis, og det løber hurtigt op hvis du ikke holder øje med forbruget.

Kort fortalt er mobil bredbånd internet i campingvogn en af bedste løsninger, både til korte og længere ture.

Har jeg nok mobildata?

Hvis du deler internet i campingvogn, er det først og fremmest vigtigt at sikre, at dit abonnement har tilstrækkeligt med data.

Skal du dele internetforbindelsen med venner eller familie, er det vigtigt at være ekstra opmærksom, da det kan føre til yderligere udgifter.

Hvor meget internet er nok?

Mængden af mobildata varierer meget afhængigt af din brug, og hvem du deler internet med.

Til almindelig brug som at tjekke e-mails, surfe på internettet, brug af sociale medier og streame musik, kan du med et mobildataabonnement på mellem 20 GB til 50 GB om måneden nå langt.

0GB
 • Sociale medier (facebook) 167 timer
 • Instagram 14 timer
 • Streaming i (2K/4K) 3 timer
 • Musik streaming 230 timer
 • Internet forbrug 200 timer
0GB
 • Sociale medier (facebook) 830 timer
 • Instagram 70 timer
 • Streaming i (2K/4K) 18 timer
 • Musik streaming 1160 timer
 • Internet forbrug 1240 timer