Kan jeg få fibernet

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Er du nysgerrig efter at vide, om du kan få fibernet i dit område? Fibernetværk bliver stadig mere populært valgt på grund af hastigheden. 

Her kan du finde ud af, om fiber er en mulighed i dit område. Det er endnu ikke sikkert, at dit området har fået nedgravet kabler, men du dine naboer kan rette henvendelse til kommunen, hvorefter de henvisningen bliver sendt videre til et af de store selskaber.

Internet banner

Er det dyrt at få fibernet?

Fibernet kan være en dyr opgave at få etableret, og kræver mange interesserede husstande i området.

Udgifterne til nedlægning underjordiske kabler kan dog variere afhængigt af projektets kompleks og placering. 

Faktorer som terræn, jordbundsforhold og afstand mellem installationerne kan alle have indflydelse på prisen for at nedgravede kabler.

Det er vigtigt at forstå alle udgifterne, der er med i beregningen for at kunne træffe en endelig beslutning inden opstart et projekte.

Her medregnes løn, materiale og eventuelle ekstra udgifter til gebyrer forbundet med at opnå tilladelser eller andet nødvendigt papirarbejde. 

Mest populære fibernetselskaber 

  • Fastspeed
  • Fibia
  • Hiper
  • Norlys
  • Telia
  • Yousee (TDC)

Hvor hurtigt kan jeg få fibernet?

Situationen afhænger af flere ting, og om du bolig er klar til det bedste fibernet. Er der et tomrør helt op til hus, skal der kun installeres en såkaldt fiberboks.

Er det allerede blevet gravet kabler op til din bolig, skal selskabet blot installere fiberboksen. Er der endnu ikke foretaget nogen af delene, skal du allerførst have et teknikerbesøg, der skal tage en vurdering af din situation.

Herefter afsætter teknikeren en tid af til alt arbejdet, som kan tage fra 2 uger til 7 uger. 

Er fibernet det samme som bredbånd?

Fibernet og bredbånd er to af de mest populære løsninger til at oprette forbindelse til internettet. Afhængigt af installationen så er fibernetværk er hurtigere, mere pålideligt og stabilt end bredbånd. 

Fibernet og bredbånd

Forbindelsen og hastigheden ændre sig desuden heller ikke, så du kan streame film, serier eller game spil uden forsinkelse eller low latency.

Bredbånd er langsommere, men på ingen måde en ulempe, fordi der stadigvæk er god forbindelse til de mest basale opgaver som håndtering af emails, studieopgaver, surfing, sociale medier, og youtube brug.

Bredbånd bruger ledninger af kobber

Fibernetbredbånd og bredbånd er to meget forskellige teknologier, der begge giver en fornuftig internetadgang.

Her bruger et fibernetværk fiberoptiske kabler til at levere data ved meget høje hastigheder, hvorimod bredbånd bruger kobberledninger eller koaksialkabler til at levere data ved lavere hastigheder. 

Fibernet eller bredbånd?

Bredbånd er meget udbredt i Danmark og billigere i længden, og der kræves heller ikke omkostninger i forbindelse med etablering. 

Valget af hvilken type internetforbindelse til dit private hjem eller virksomhed, afhænger af forstå forskellene mellem disse to teknologier, så du kan få det billigste internet og mest sikre internetforbindelse hver gang.

Hvor kan jeg få det billigste fibernet?

Fibernetværk kan levere meget høje hastigheder til en attraktiv pris, hvilket denne type internet dem et eftertragtet valg, til dem ønsker at spare penge hver måned og samtidig have adgang til en lynhurtigt og effektivt internet.

Du kan kort fortalt bruge det til alle slags aktiviteter som at streame film og game spil på Xbox, Playstation, Nintendo Switch, Ipad og gamer computer.

Der er en række udbydere i Danmark, der kan levere et stabilt internetforbindelse.

Men før du kan få et billigt fibernet, skal du første teste din adresse, og dette kan du gøre hos en række netselskaber ved at gå ind på deres hjemmeside.