Mobilt bredbånd med 5G

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Leder du efter det bedste mobilt bredbånd med 5G og 4G mens du er på farten? Mobilt bredbånd er en af de bedste og hurtigste adgang til internettet fra din smartphone.

Denne form for lynhurtige internetadgang giver dig mulighed for at holde forbindelsen, selv når du er væk hjemmets Wifi netværk.

Men hvad er mobilt bredbånd med 5G for en størrelse? Og kan alle med et mobilabonnement med adgang til 4G koble sig?

Hvad er mobilt bredbånd med 5G? 

Mobilt bredbånd, også kendt som 3G (tredje generation) eller 4G (fjerde generation), er en trådløs internetadgang, der anvender mobilmaster i stedet for traditionelle kablede forbindelser som DSL eller kabel. 

Mobilt-bredbaand-med-5G

Kort fortalt kan du få direkte adgang til internettet fra stort set alle steder, hvis der er et stabilt mobilnetværk på din lokalitet eller en mobilmaste i nærhden.

Mobilt bredbånd kan anvendes af både computere, ipads, tablets og smartphones. 

TIP! Mobil bredbånd med 5G er vanvittigt effektivt, og kan hurtigere en almindelig Wifi forbindelse. Det er ikke uden grund, at det kaldes “fibernet på farten”

5G er mest oplagt til brug, når det ikke er muligt at oprette forbindelse til internettet gennem wifi, og bliver mest brugt af folk som pendler meget i det daglige.

Hvordan virker mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd fungerer ved at oprette direkte forbindelse til din mobil udbyders netværk via et indbygget trådløst SIM-kort i din smartphone eller tablet.

Styrken af signalet og forbindelsens hastighed afhænger af, hvor tæt du er på den nærmeste mobilmast og hvor god dækning mobilabonnement udbyder har.

Ligesom 4G så er 5G lynhurtigt og det allerhurtigste netværk, du kan bruge nyere mobiler og tablets. 

Stort set af nyere smartphones og tablets har adgang til 5G netværk, og man kan med andre ord sige at det kan minde en hel del om det mere stabile fibernetværk, som er det nyeste indenfor internetteknologi i Danmark.

Fordele ved mobilt bredbånd 

Den største fordel ved mobilt bredbånd, at du kan være online overalt i Danmark. Sammen med din smartphone kan du adgang til internettet på farten.

Det gør det ideelt for dem, der rejser ofte eller har brug for lynhurtigt forbindelse, ligesom fibernet der giver direkte internetadgang uden at have wifi adgang i nærheden.

Hvad koster mobilt bredbånd?

Prisen er relativt lav sammenlignet med andre typer internettjenester som et almindeligt bredbånd, hvilket gør det til en god mulighed for trække nye typer til, hvor budgettet ikke er stort.

Unge og studerende kan have gavn af mobilt bredbånd med 5G, fordi de ofte har brug for fleksibilitet i hverdagen, især under uddannelser og i offentlig transport.

Du få kan mobilt bredbånd via CBB Mobil, Lebara, Flexii og eesy.

Hvor hurtigt er 5G?

Geografisk placering har en enorm indflydelse på internethastigheden. Til sammenligning er 5G absolut det hurtigste netværk til dato, og helt nøjagtigt 10 gange hurtigere end 4G. 

Download hastigheden på 5G netværk ligger på 25 – 955 mbit/s og upload ligger på 23 – 93 mbit/s.

Du kan cirka downloade 1GB på under 5 sekunder, med de bedste forudsætninger og det kan ingen nuværende netværk gøre bedre.

Hvad er forskellen på 4G og 5G?

Udviklingen af mobil internetteknologi har udviklet sig hurtigt, især når vi kommunikerer og interagerer med hinanden på. Idag er de bedste netværk klart 4G (fjerde generation) og 5G (femte generation).

4G-netværk er baseret på LTE-teknologi (Long Term Evolution), som giver langt bedre og hurtigere hastigheder end 3G-forbindelser.

Med 4G kan brugerne forvente downloadhastigheder på op til 100 Mbps og upload hastigheder på omkring 50 Mbps. 

5G er 10x gange hurtigere

Omvendt tilbyder 5G netværk endnu højere hastigheder, der 10 gange hurtigere end 4G. Har du rigtig god dækning kan du opnå en imponerende download, som gør det muligt at hente medier på 10 GB ned på under 1 minut. 

Det er gode grunde til, at man det for fibernet på farten eller en en direkte fiberforbindelse i lommeformat. Du finder flere oplysninger med fibernet priser med Danmarks billigste fibernet, hvis du indtaster din adresse.

Er 5G bredbånd godt?

Hvorvidt 5G er bedre end 4G, afhænger i sidste ende af dit behov for mængde data, og hvor meget du forvente at streame og game spil på farten.

5G-netværk kan tilbyde højere hastigheder, men kan også være forbundet med højere omkostninger, mens 4G giver langsommere forbindelser.

Begge teknologier vil sandsynligt være i fremtiden, da de begge især har styrker, der gør dem ideelle til mange forskellige opgaver.

Hvor godt dækker 5G?

En kombinationen af 5G og 4G kan give en tilfredsstillende oplevelse, når både arbejde, foretager videoopkald med snapchat eller messenager eller streamer en fed film under ferien. 

Men hvordan er dækningen i forhold til din bopæl?

TDC dækningskort

Du finder TDC dækningskort HER

Først og fremmest kræver det, at du har et abonnement med et velfungerede mobil netværk. Herefter skal du have en smartphone som er 5G-READY. Samtlige nyere telefoner fra iPhone, Samsung, Sony og Oneplus understøtter 5G netværk.

Mobilt bredbånd med 5G er fremtiden

5G vokser hurtigt og bliver den nye måde, vi bruger mobilnetværk på i Danmark. Det udvikles hurtigt og mere effektivt.

Snart vil mobilt bredbånd med 5G være overalt, og det vil ikke vare længe, før 4G bliver erstattet med dette hurtigere og bedre netværk.

Mens 5G bliver mere udbredt, vil vi gradvist se mindre af 4G-netværket. Det er en naturlig udvikling, ligesom da vi skiftede fra 3G til 4G. Det er vigtigt at huske, at selvom 5G kommer, vil det tage noget tid, før det er tilgængeligt overalt i Danmark.