forsikre sin mobil

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Mange er i tvivl om, hvorvidt det er fornuftigt at forsikre sin mobil. Det kan vise sig at være blive rigtigt dyrt, hvis man eksempelvis taber sin telefon, og skærmen går i stykker.

En smartphone er særligt sårbar, især når den bruges hver eneste dag i mange timer.

En hurtig beregning viser, at omkostningerne til at skifte skærmen på en iPhone kan beløbe sig til flere tusinde kroner.

Ved at forsikre sin mobil, kan man reduceres udgiften betydeligt, ofte til kun et par hundrede kroner, hvis uheldet er ude.

Internet banner tilbud

Hvordan forsikre sin mobil og hvornår?

Inden køb af ny mobiltelefon med 5G mobilt bredbånd, kan det være en god ide at gøre sig nogle tanker om en mobilforsikring.

Uheld sker oftest, når man mindst venter det, og det kan være svært at forberede sig på. Derfor bør en mobilforsikring træde i kraft, så snart du har modtaget eller afhentet din smartphone.

Det kan føles belastende, at gå rundt med en dyr smartphone, der koster flere tusinde kroner, mens man konstant frygter for uheld og skader.

Hvordan opretter jeg en mobilforsikring?

Du kan forsikre din mobil via din indboforsikring. Denne type forsikring omtales ofte som en elektronikforsikring eller som en forsikring for hårde hvidevarer med udvidet dækning..

Alternativt kan du vælge at forsikre din smartphone gennem dit teleselskab. Dette gøres ved at købe en ekstra service hos din teleudbyder, hvor du betaler et fast månedligt beløb.

Priserne for denne service varierer og fås fra cirka 29 kr. pr måned.

Hvad dækker mobilforsikringer ellers?

Det er klogt at sætte sig grundigt ind i betingelserne for forsikringen, før du tegner en mobilforsikring.

Der kan være mange misforståelser forbundet med forsikringer, og det er vigtigt, at du forstår indholdet af din police, hvad enten den er hos din teleudbyder eller dit forsikringsselskab.

En mobilforskring dækker pixelfejl eller mekaniske fejl i produktet, hvoraf det afviger fra den oprindelige funktion.

Hvad bliver ikke dækket?

Stort set alle teleudbydere og forsikringsselskaber stiller et dokument til rådighed, hvor det klart fremgår, hvad en mobilforsikring ikke dækker.

Du finder links herunder med forsikringsbetingelser

Hvilken mobilforsikring er bedst?

Den bedste mobilforsikring afhænger af prisen på din smartphone, og resten af familiens forsikringer.

Hvilken mobilforsikring er bedst

Når du skal forsikre din mobil, er det vigtigt at overveje dækningsomfanget, herunder hvad forsikringen dækker, såsom skærmskader, vandskader, tyveri og tab, samt eventuelle undtagelser.

Glem ikke selvrisikoen ved uheld

Selvrisikoen er også et vigtigt faktor, fordi dét er prisen , du skal betale, hvis din telefon skal repareres eller erstattes.

Prisen på forsikringen er selvfølgelig også en afgørende faktor, men husk, at den billigste ikke nødvendigvis er den bedste.

Hvad koster det at forsikre sin mobil?

Generelt kan prisen for mobilforsikring variere fra omkring fra 29 kr/md. – 99 kr./md.

En mobilforsikring hos et teleskab være lettere at forstå, men tilbyder mindre dækning, mens en indbo eller elektronik forsikring, der dækker skader, tyveri og tab, kan være dyrere.

Mange tror at det billigste mobilabonnement, afgøre den samlede pris. Det kan vi hurtigt afsløre, at ingen mobil bredbånd abonnementer har indflydelse på.

Er selvrisko dyrt for mobiler?

Selvrisikoen, som er det beløb du selv skal betale i tilfælde af en skade, kan også påvirke den årlige pris for forsikringen.

Højere selvrisiko kan ofte medføre en lavere årlig præmie, mens en lavere selvrisiko kan øge præmien.

Prisen afgøres om der blot er tale om en reparation af skærm, eller om du skal have en helt ny erstatningsmobil.

Sådan passer du bedst på din iPhone

Smartphonen er et af de mest anvendte elektroniske apparater i danske hjem. Ifølge en undersøgelse fra Danmarks Statistik har 9 ud af 10 hjem en smartphone.

Med andre ord er en smartphone blevet helt uundværlig for alle befolkningsgrupper i Danmark. At få repareret en skærm regelmæssigt kan blive meget dyrt, så det er vigtigt at passe godt på den.

Når du oplader:

Lad din telefon stå på en kommode eller natbord uden at ledninger står i vejen. Man kan hurtigt snuble over en ledning, så både oplader og telefon ender på gulvet.

Køb et cover:

Et godt mobilcover beskytter din smartphone mod ridser, slid og en ødelagt skærm, hvis du ved et uheld taber den på gulvet.

Køb et panserglas:

På samme måde som et cover kan panserglaset beskytte din skærm og spare dig for dyre reparationsomkostninger af skærm.

Læg telefonen:

Du behøver ikke altid have din telefonen med overalt. Undgå også at lade familiens yngste lege med din mobil, da uheld hurtigt kan ske.

Vær opmærksom på lommer:

Ikke alle lommer er lige sikre, og din smartphone kan nemt glide ud under løb eller andre aktiviteter.

Under opladning:

Stil din telefon på et bord eller natbord, hvor ledninger ikke er i vejen. Det er nemt at snuble over en ledning, hvilket kan resultere i, at både oplader og telefon ender på gulvet.